Hopp til hovedinnholdet

 Skolen min tilbyr ikke det ene programfaget (IT1+2) jeg har veldig lyst til å ta i VG2 og VG3, men går det an å ta enkelte programfag på andre skoler?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Skolen min tilbyr ikke det ene programfaget (IT1+2) jeg har veldig lyst til å ta i VG2 og VG3, men går det an å ta enkelte programfag på andre skoler?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål.

Dette vil være forskjeller på hvordan dette gjøres utfra hvor du bor i landet. Jeg vil anbefale deg at du kontakter rådgivertjenesten ved skolen du går på nå. De kan helt sikkert gi deg noen svar på hvordan dette gjøres i området der du bor og på skolen du holder til. 

Det kan også være en idé å ta direkte kontakt med skolen du vet tilbyr dette programfaget og som du kunne tenke deg å starte på. Det er nok lurt å ta kontakt med skolen i god tid før søknadsfristen slik at du kan utforske andre muligheter om dette ikke lar seg gjøre ved akkurat denne skolen.  

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag