Hopp til hovedinnholdet

kan jeg ta utdanning til å bli politi i millitæret?

Jente 15 år
 

Spørsmål

er en jente på 15 som gjerne vil inn i millitæret om noen år :) ønsker å bli gatepoliti.( de som får betalt for å trene 30-50%av arbeidstiden:) er det slik at jeg kan ta utdanning til å bli politi i millitæret? siden det er fysisk krevende og sånt mener jeg :) å får jeg betalt for å utdanne meg i millitæret siden jeg er jente og kan/skal(?) følge opp et annet program som innerholder mer KT?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du er ikke sikret å kunne ta politiutdanning i Forsvaret. Forsvaret utdanner imidlertid mange militærpoliti hvert år, der militærpolitisoldatene utøver begrenset politimyndighet. Som militærpoliti lærer man flere ting som kan komme til nytte til politiutdanning, slik som bruk av batong, arrestasjonsteknikker, etterforskning, skytetrening, åstedsgranskning, rettslære, fysisk trening osv.

 

I enkelte tilfeller kan Forsvaret velge å betale for at personer hos dem utdanner seg til "vanlig" politi ved Politihøgskolen. Krigsskolen gjør i enkelte tilfeller dette, men det gjøres ikke fast hvert år. Uansett må man søke seg inn, bestå opptaksprøvene og kvalifisere til plassen ved Politihøgskolen på vanlig måte. Man får altså ingen bestemte fordeler i opptaksprosessen. Kontakt gjerne Krigsskolen dersom du du har spørsmål rundt dette med sivile utdanninger i Forsvaret.

Merk også at avtjent førstegangstjeneste ikke er et krav lenger for å søke politihøgskolen. Slik sett gir militærtjeneste ingen formelle fordeler annet enn det personlige. De som tar befalsutdanning som militærpoliti får først lønn under plikttjenesten, og det gjøres ikke forskjell på gutter og jenter.

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Verneplikt

Verneplikt

Hvert år har Forsvaret mange vernepliktige inne til førstegangstjeneste. Her kan du lese om veien fra innkalling i posten til tjeneste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Verneplikt / Forsvaret
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om verneplikt / forsvaret