Hopp til hovedinnholdet

Kan kjæresten min komme hjem fra militæret i helger og ferier?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er ei jente på snart 17 år og lurer på noen ting om militæret. Kjæresten min, som blir 19 senere i år skal i militæret etter sommerferien. Jeg lurer på hvor ofte han vil komme hjem i f.eks. helger og ferier?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Hvor ofte han reiser hjem, kommer helt an på hvor han skal tjenestegjøre og hvor han bor. Det kommer også an på hva slags tjeneste han får, ettersom det styrer hvordan han får avviklet permisjonen sin.


De fleste soldater har ordinær tjeneste på hverdager, og generell helgepermisjon. Det betyr at da har man fri fra fredag etter endt tjeneste, og frem til tjenesten starter på mandag morgen. Hvis kjæresten din har generell helgepermisjon, og bor i kort avstand fra leiren, så har han anledning til å reise hjem i helgene. Han får dekt 7 gratis hjemreiser i året, tur-retur. Er det over 10 timer reisetid, så får han dekt flybillett.


Ellers har soldater som er i førstegangstjeneste i 12 måneder, 20 permisjonsdager som de kan avvikle så lenge det passer med tjenesten. Det er heller ikke uvanlig at mange avdelinger finner løsninger på permisjoner, slik at mange soldater kan få avviklet permisjon i forbindelse med ferier i påske, sommer, jul etc. Så det kan være en sannsynlighet for at også din kjæreste kan få slike «ferier».


MERK! Øvelser i helgene vil naturligvis forhindre at man får helgepermisjon. I tillegg kan visse tjenester som har vaktansvar, turnuser eller andre spesielle forhold gjøre at avvikling av permisjon i helger og ferier blir vanskelig.

 

Hilsen Forsvaret i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Verneplikt / Forsvaret
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om verneplikt / forsvaret