Hopp til hovedinnholdet

Sliter med å snakke og fullføre setninger, kan si ting uten at jeg vet det.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei:) Jeg er en 14 år gammel jente som sliter med å snakke, jeg kan si samme ord mange ganger så klarer jeg ikke å fullføre setninger. Jeg kan også du si ting uten at jeg vet det, noe som er sykt irriterende. Noen ganger når jeg sitter i timen å må lese kan det plutselig stoppe seg opp og jeg klarer ikke å få ut et eneste ord selv om jeg vet hva deg står. Jeg vil egentlig bare få vite hva det er så jeg slipper å tru at jeg bare har blitt dum. Håper jeg får fortest mulig svar:)

Besvart 16.06.2019 21:54
 

Svar
Hei

Så fint at du klarer å sette ord på det, her til oss på Ung. Du har et problem og vil gjerne ha hjelp, da har du allerede kommet langt i prosessen. Så er spørsmålet hvem du skal få hjelp fra. Vi her på Ung kan ikke utrede språk/uttalevansker eller liknende problemer, så derfor må jeg be deg om å snakke med noen voksne på skolen du stoler på. Det kan være læreren din, rådgiver eller helsesykepleier. Du kan da bli henvist til PPT, som har spesialister på språk og uttale og som kan finne ut av hva dette skyldes.

Du og foreldrene dine kan også ta direkte kontakt med PPT i kommunen og be om en vurdering der. Bare pass på å gjøre det tidlig denne uken, da det snart er ferietid.

Jeg er sikker på at dere kan finne ut av dette. Lykke til og ha en fin siste uke på skolen.

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Funksjonsnedsettelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om funksjonsnedsettelser