Hopp til hovedinnholdet

jeg og kjæresten min har hatt sex noen ganger, som oftest med kondom. Men vi har også "lekt" litt uten kondom, men han har ikke fått sædutløsning da. Kan det allikevell hende at jeg er gravid?

 

Spørsmål
Hei.
Jeg er en jente som akkurat har fylt 16 år, jeg og kjæresten min har hatt sex noen ganger, som oftest med kondom. Men vi har også "lekt" litt uten kondom, men han har ikke fått sædutløsning da. Kan det allikevell hende at jeg er gravid? Forventer mensen de nærmeste dagene, og er veldig redd for å være gravid.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Det er veldig bra at dere bruker kondom når dere har samleie. På denne måten er dere beskyttet både mot uønsket graviditet og mot seksuelt overførbare infeksjoner.
Muligheten for at du blir gravid når dere "leker" litt er liten. Men dersom kjæresten din får utløsning i direke nærhet av skjedeinngangen din kan sædcellene "svømme" inn. Det skal litt til å bli gravid på denne måten, så jeg tenker at du ikke trenger å bekymre deg. Men husk å bruke kondom hver gang dere har samleie, ellers er faren for at du kan bli gravid stor.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om kriminalitet?

Kan politiet bringe hjem barn som driver omkring på egen hånd på offentlig sted etter kl. 22.00?