Hopp til hovedinnholdet

For ca 2 måneder siden fikk jeg satt inn p-stav. Bare noen dager etter hadde jeg ubeskyttet samleie der han kom inni meg. Vi tenkte at p-staven kanskje ikke hadde begynt å virke enda så jeg tok en angrepille. Jeg har uregelmessige blødninger  noe legen sa jeg ville kunne få av p-staven. Føler at  mensen kommer veldig ofte nå (ca 2-3 ukers mellomrom). Den varer lengre enn vanlig. Er dette normalt?  Er det likevel mulig at jeg kan ha blitt gravid? Burde jeg ta en test??

Jente 15 år
 

Spørsmål

(Jente 15 år) For ca 2 månder siden fikk jeg p stav. Bare noen dager etter hadde jeg ubeskyttet samleie der han kom inni meg. Vi fant ut etter at p staven kanskje ikke hadde begynnt å virke enda så jeg tok en angrepille. Etter en stund begynnte vi å ha ubeskyttet samleie igjen, men da skal p staven ha begynnt og virke. Jeg har uregelmessig mensen noe legen sa jeg ville få av p staven, men har mensen veldig ofte nå. Ca 2-3 ukers mellomrom. Varer lengre enn normalt, er dette normalt? og da er spørsmålet. Er det likevell mulig at jeg er gravid? Kan det være en sjanse for det? Burde jeg ta en test??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke så lett å vite. Om p-staven settes inn før 5. dag i menstruasjonen skal man være sikker fra dag en. Settes den inn senere er man sikker fra dag 8. Om dere startet opp for tidlig burde det at du tok nødprevensjon ha hindret graviditet. Faren er i alle fall relativt liten for at du skulle ha blitt gravid. Når det er sagt vil jeg samtidig foreslå at du tar en gravitest for å finne ut av dette. Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra ca 14 dager etter evt. graviditetstart.

Med p-stav kan man få en del blødninger  de første månedene, men det burde etter hvert stabilisere seg på et nivå med mindre eller ingenting blødning. Så langt høres dette normalt ut.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om rasisme?

Er ordet "neger" helt problemfritt å bruke i Norge?