Hopp til hovedinnholdet

Jeg og kjæresten min på 16 hadde ikke sex. Tissen hans var litt inni meg, men han kom ikke. Jeg skulle hatt mensen for 2 uker siden, men har ikke fått den. Kan jeg være gravid? Bruker ikke p-piller!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og kjæresten min på 16 hadde ikke sex, men han lå oppå meg når begge var nakne, tissen hand var litt inni meg, men han kom ikke. Jeg skulle hatt mensen for to uker siden, men har enda ikke fått det, hva skal jeg gjøre og er det sjanse for at jeg er gravid?! (Går ikke på P-piller) (det er ca 7 uker siden det skjedde)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 13 år!

Ut ifra det forteller, er det en viss sjanse for at du kan ha blitt gravid. Selv om gutten ikke kommer, kan det likevel ha kommet litt sæd fra penis inn i skjeden.

Har du hatt andre symptomer som minner om graviditet, som kvalme og ømme bryster?

Det er ellers ikke uvanlig at mensen er uregelmessig  i puberteten. Sjansen for det er også større om du har vært litt stresset og redd for å ha blitt gravid.

For å være på den sikre siden, og dersom mensen ikke er kommet når du leser dette, vil jeg anbefale deg å oppsøke helsesøster eller helsestasjon for ungdom for å få tatt en graviditetstest, som består av en urinprøve. Det er gratis og du får svar mens du venter.

Du sier at kjæresten din er 16 år og at du selv er 13 år! Det er ganske stor forskjell i denne perioden. Har du tenkt over om du selv føler deg klar for sex? Føler du deg presset av kjæresten din, eller respekterer han dine grenser? Det er viktig at du er tydelig overfor han hva som ikke er greit for deg.

Har du er glad i kjæresten din og han respekterer dine ønsker og grenser, behøver ikke dette å være et problem.

Om du er i et fast forhold og velger å ha sex, er det viktig å vurdere å skaffe et trygt prevensjonsmiddel. Ta dette opp samtidig med at du tar graviditetstest.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet