Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex rundt den 17 september uten prevensjon, og skulle egentlig hat mensen den 28. september. Mensen kom aldri så jeg tok en gravitest den 4 oktober. Jeg vet ikke om jeg tok den for tidlig?  Heldigvis var den negativ.  Nå er det den 15. oktober og den har fortsatt ikke kommet. Det stikker fortsatt i livmoren og puppene mine er ømme.  Jeg pleier å ha regelmessig mensen så dette beskymrer meg litt. Burde jeg bestile time hos legen eller skal jeg bare vente og se om mensen kommer?

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg hadde sex i midten på september omtrent den 17 sept.skulle egt hatt mensen den 28 september men den kom aldri så jeg tok graviditets testen den 4 oktober, jeg vet ikke om jeg tok den for tilig men jeg tok den uansettt, heldigvis var den negativ.nå er det den 15 oktober og den har fortsatt ikke kommet. det stikker fortsatt i livmoren og puppene er ømme og de stikker. p-piller og andre ting bruker jeg ikke. jeg pleier å regelmessig mensen så dette beskymrer meg litt. burde jeg bestile time hos legen eller skal jeg bare vente og se om mensen kommer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tar man gravitest når det har gått mer enn 14 dager etter ubeskyttet sex skal man kunne stole på svaret. Du tok testen ca. 3 uker etter at du hadde ubeskyttet sex så du burde sånn sett ikke være gravid. Men i og med at du har symptomer som kan tolkes i retning graviditet vil jeg anbefale at du får tatt en ny gravitest.  Å bestille legetime vil ikke være feil. Om gravitesten på nytt er negativ kan legen ta en blodprøve av deg og finne ut om det er graviditetshormoner i blodet ditt. Greit å avklare dette så raskt som mulig.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om det å være homofil?

Hva betyr det å være heterofil?