Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

 Noen sier at angrepillen EllaOne gjør at p-pillene man tar etterpå slutter å fungere. Stemmer det? Kan jeg ha blitt gravid?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hadde sex 28 desember og 1 januar, men glemte p-pillen 2 januar, men tok den 35 timer etter og jeg går på Cerazette. Jeg ble veldig stresset og derfor tok jeg angrepillen Elaone den 3 januar. Kan jeg bli gravid? Jeg hadde sex 7 januar også, og alt uten kondom, men han har ikke kommet inni meg en eneste gang. Noen sier til meg at siden jeg tok den angrepillen så sluttet p-pillen å funke. Hva skal jeg tro på og hva er riktig?

Besvart 12.01.2018 23:47
 

Svar
Hei!

Det er slik at angrepillen EllaOne reduserer virkningen av p-pillene og p-pillene man tar reduserer virkningen av EllaOne. Så det kan da være en viss mulighet for at du kan ha blitt gravid. Det at han ikke kom inni deg reduserer faren for graviditet noe. Anbefaler at du tar en gravitest for å finne ut av dette. Gravitester skal man kunne stole på svaret av fra 14 dager etter evt. graviditetstart.

Tar man EllaOne anbefales det at man ikke tar p-piller de neste 5 dagene og heller bruker tilleggsprevensjon fra man tar EllaOne til man har spist p-piller igjen i 7 dager.

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Du er redd for å ha blitt gravid, bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller mensen er litt sen. Du tenker at du må få sjekket det ut, men NÅR kan du egentlig ta en graviditetstest som gir deg et sikkert svar?

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om russetida?

Når ble den røde russelua tatt i bruk for første gang?