Hopp til hovedinnholdet

Sex uten kondom, han kom ikke inni meg, men kan jeg være gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg hadde sex for litt over 3 uker siden. Når vi hadde sex brukte vi ikke kondom men han kom ikke inni meg. Jeg var akkurat ferdig med mensen da vi hadde samleie. Det jeg lurer på om sannsynligheten for og være gravid er stor eller liten? Burde jeg ta gravididetstest? Hva skal jeg gjøre?

Besvart 19.10.2018 10:18
 

Svar
Hei jente 15 år.

Så fint at du skriver til ung.no.

 

En kan bli gravid ved ubeskyttet samleie, selv om gutten ikke kom inni skjeden. Det kan komme litt blank væske ut av urinrøret før sædavgang, det kalles gjerne lystdråper eller precum. Den blanke væsken kan inneholde sædceller, og dersom den gjør det, kan jenta bli gravid. Faren for å ha blitt gravid er ikke så veldig stor, men sjansen er tilstede, så å "hoppe av i svingen" er ikke en sikker prevensjon.

 

Du skriver at du akkurat var ferdig med mensen når dere hadde samleie. Det er vanskelig å forutsi hvilke perioder i syklusen som er helt sikre i forhold til å ikke bli gravid. Det er fordi mange har uregelmessig menstruasjon og en vet ikke nøyaktig når eggløsningen finner sted. En sædcelle kan leve opptil en uke inne i livmora. 

 

Det anbefales det å ta en graviditetstest 3-4 uker etter du hadde ubeskyttet samleie. Gratis graviditetstest får du på Amathea, helsestasjon for ungdom og helsesøster på skolen. Du kan også kjøpe test på apoteket.

 

Anbefaler deg å lese artiklene som ligger vedlagt. 

 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid? Vanlige spørsmål

Jente tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det - du tar en sjanse eller kondomet kan sprekke. Så kommer redselen for å være gravid. Her finner du svar på noen vanlige spørsmål i denne forbindelse.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Du er redd for å ha blitt gravid, bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller mensen er litt sen. Du tenker at du må få sjekket det ut, men NÅR kan du egentlig ta en graviditetstest som gir deg et sikkert svar?

Les mer

Gravid og usikker?

Holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være utfordrende å ta stilling til en graviditet. I denne situasjonen kan man lett føle seg under press av mange grunner, da kan det være godt å ha noen å snakke med - Amathea er et landsdekkende tilbud.

Les mer

Avbrutt samleie - "å hoppe av i svingen"

Par i senga (colourbox.com)

Har du hatt avbrutt samleie (uten prevensjon), såkalt ”hoppe av i svingen”, og lurer på om du kan ha blitt gravid? Det er mange som skriver inn til ung.no og lurer på dette. Her finner du svaret.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet