Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha blitt gravid med p-ring?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er redd for at jeg er gravid! Jeg hadde ubeskyttet sex den 17 november på kvelden (dagen jeg satt inn p-ringen på morningen), han kom ikke inni meg, men litt. Har gått nå start 3 uker siden og skal ta ut ringen på lørdag. Jeg hadde veldig mage smerter på fredag den 30 november (kan være eggløsning) med litt kvalme (pleier noen ganger å få før mensen/når mensen kommer)! Ble bare veldig sttressa. Er vell ikke sjangse for at jeg er gravid?

Besvart 04.12.2018 13:36
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Du skriver ikke noe om at dette er ved oppstart av prevensjonen p-ring. Da er regelen at settes den inn på dag 1-5 i menstruasjonen så er du sikker fra dag 1. Settes ringen inn utenom dette så må kondom brukes i 1 uke etterpå.

Men, hvis du har brukt p-ring lenge og du nettopp har hatt den ringfrie uken så er du sikker mot graviditet selv om det var første dag etter innsetting. Du er også sikker i den ringfrie uken. Det er bare ved første gangs oppstart og ved glemming av å sette inn p-staven at man utsetter seg for risikoen å bli gravid. 

Symptomer på graviditet vil man ikke kunne kjenne så tidlig som det du skriver om. Men, er du usikker på om du har blitt gravid så kan du ta en sikker test 3-4 uker etter at dette skjedde. Først da er testen sikker. 

Gratis tester får du hos Amathea, helsesøster på skolen og helsestasjon for ungdom.

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet