Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg begynte å runke kjæresten min, jeg fikk precum på hånda mi.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg begynte å runke kjæresten min, jeg fikk precum på hånda mi. Tørket det av på dyna. Etterpå hadde vi sex med kondom, hvor stor sjanse er graviditet?? Jeg brukte hånda mi til å styre kuken hans inni meg. Har eggløsning om 2 dager. Jeg er bekymret!

Besvart 21.12.2018 12:06
 

Svar
Hei jente 14 år

Det er bra at dere er fornuftige og bruker kondom!

Precum kan inneholde sædceller. Og man kan bli gravid av precum hvis det kommer opp i vagina. Når du styrte penis med hånden din (der du hadde tørket av precum) er det liten sjanse for at det fører til at du blir gravid. Men helt sikker kan du ikke være før du har fått mensen neste gang. Det er også mulig på sjekke om en er gravid ved å ta en graviditetstest, men da må du vente med å ta den til det er gått 3 uker etter at du hadde sex. 

Sannsynligheten for at du har blitt gravid er nok liten siden du hadde tørket av hånden din.

Til informasjon er det anbefalt å ta nødprevensjon dersom en har hatt ubeskyttet sex. Jo tidligere du tar pillen desto bedre er effekten.

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet