Hopp til hovedinnholdet

Ønsker barn nr to, hvor stor sjanse er det for at jeg blir gravid?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og min samboer ønsker nå barn nummer 2. Vi er i andre mnd med prøving :) forrige mnd hadde jeg en lutealfase på 10-11 dager, er dette for lite? Vi har denne mnd hatt sex 1-3 ganger om dagen uken før eggløsning og 4 ganger ca de to dagene før eggløsning og selve dagen jeg hadde (tok eggløsningstester), har også sex daglig uteno dette. Tar også vitamin b6 i lutealfasen denne runda for å se om den forlenges med noen dager. Tror du det er en sjanse for at jeg blir gravid? Førstemann kom uplanlagt på første eggløsning etter jeg tok ut p stav. Har så lite håp på å bli gravid da jeg bare ser for meg at vi har liten sjanse.. både jeg og sambo er 18, og generelt friske. Ca hvor stor sjanse er det for at jeg blir gravid vil dere tro? Selvom det er umulig å svare på :) takk for svar!

Besvart 14.01.2019 23:43
 

Svar
Hei jente 18 år!

Det er rundt 20 - 25 % sjanse  for å bli gravid av et samleie rundt tiden for eggløsning. Når dere har så ofte samleier, vil sjansen for at dere treffer på eggløsningstidspunktet være stor. 

Det høres ut som du er ung og frisk, og ble raskt gravid første gang. Jeg vil tro at sjansen for at dere er gravide i løpet av det neste året er stor. 

Lykke til!

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet