Hopp til hovedinnholdet

bytte av p-stav

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 19år som lurer på om jeg kan være gravid. Jeg har hatt p-stav i 3år og byttet ut den på tirsdag den 12.02/19og hadde ubekytels sex 5 dager etterpå. Er det stor fare for at eg kan være gravid??

Besvart 20.02.2019 16:40
 

Svar
Hei

Dersom du satte inn ny p-stav samtidig som du tok ut den gamle er du sikker fra første dag.

Når man fjerner p-staven vil eggløsningen raskt komme I gang igjen.  Så hvis det gikk noen dager mellom du tok ut den gamle og satte inn den nye p-staven bør man bruke tilleggsprevensjon eller avstå fra samleie I 7 dager. Det tar med andre ord 7 dager før p-staven er sikker igjen. Hvis det er tilfellet vil det kanskje være lurt å ta en graviditetstest ca 3 uker etter samleie. Gratis graviditetstest får du hos Amathea, helsesøster på skolen og helsestasjon for ungdom.

 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med?

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Når du bruker en hormonell prevensjonsmetode kan du møte på utfordringer med hvordan du skal bruke den, eller det kan dukke opp spørsmål du trenger svar på. Du finner nyttige tips i denne artikkelen.

Les mer

Gravid og usikker?

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det på telefon, chat eller mail.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet