Hopp til hovedinnholdet

Hører alltid folk si at man legger på seg når man er gravid.

Jente 18 år
 

Spørsmål
Hei. Bare lurte på hvordan man unngår å bli overvektig når man er gravid. Hører alltid folk si at man legger på seg når man er gravid. Mener man da fett, som legger seg på lår, armer osv. eller mener man magen som vokser fordi babyen vokser? Og hvordan kan man unngå å legge på seg "unyttig fett" når man er gravid? Ved å spise normal frokost, lunsj middag og i mello måltidene holde seg til frukt osv, og ellers drikke vann. Så når folk mener at man legger på seg når man går gravid, mener man da, vekten fordi babyen blir større og større å gjør magen stor, og at babyen veier tross alt litt så det gjør at vekten går opp. Men ikke at man blir kraftig?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er slik at alle skal legge på seg i graviditeten. Dette er fordi babyen blir større, man har fostervann og morkaken blir stor. Brystene vil øke og noen får også mer væske i kroppen.

Det er fint å spise slik du skriver normalt, men kanskej med et lie ekstra mellom måltid om man ønsker det. Noen spiser for to og tenker at nå legger jeg på meg allikevel og det gjør ikke noe om jeg koser meg masse. Spiser man mye mer enn vanlig og koser seg mye med fet mat vil man legge på seg. Dette vill man kunne måtte slite med etter svangerskapet.Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om diskriminering?

Kan du klage på likestillings- og diskrimineringsombudets uttalelse i en sak du har lagt fram for ombudet?