Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ei 16 år gammel jente som er gravid. Gruer meg til aborten.

 

Spørsmål
Hei!

Jeg er ei 16 år gammel jente som er gravid. Jeg har vært til ultralyd i dag, og er 8 uker på vei. Jeg har vel egentlig bestemt meg for å ta abort, men jeg synes medisinsk abort høres ganske skremmende ut! Er det slik at man kan se fosteret? Og hva skjer under selve aborten egentlig? Jeg ville helst ha tatt kirurgisk abort, for å ikke være tilstede mens aborten foregår, men legen mente dette ikke var noe poeng, og at det var bedre med en medisinsk abort. Jeg gruer meg ganske masse til det her, og synes nesten det virker litt pinlig å skulle blø foran andre mennesker .. :P Jeg har fått veldig lite informasjon om hvordan dette foregår, selvom jeg har satt opp timer for utførelse. Det var ikke så lett å få noe ut av legen, for han hadde det travelt. Så derfor håper jeg på svar fra deg!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det kan virke ganske dramatisk å skulle ta en abort. Den mest skånsomme måte for din helse er å ta medisins abort, for da slipper du å ha narkose, som i seg selv er forbundet med en liten risiko.

Selve aborteringen arter seg som en litt kraftig menstruasjonsblødning. Det kommer ut det som er inne i livmoren, og det er mest blod og slim man ser. Du blir tatt vare på på sykehuset av folk som er veldig vant til dette.

Du kan lese litt mer i artikkelen jeg legger ved.

Lykke til. Dette vil du greie fint. -Ta gjerne med kjæresten eller en venninde som kan støtte deg.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om dine klagemuligheter?

Hvor kan du klage dersom du mener mobilregninga di er høyere enn den skal være?