Hopp til hovedinnholdet

Jente, 19, ønsker å støtte kamerat som har blitt ufrivillig "gravid"

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et litt spesiell situasjon, og håper på å få noen tips/råd. Jeg har en god venn som har hatt det trøblete med kjæresten sin og de har nå vært sammen i 2 år og forholdet har gått for langt. Jeg har vært motivasjonen for denne gutten og har i lang tid hatt kontakt med han. Kjent ha i 6 år og han har ønsket seg meg, om jeg kan si så! Ting begynte å falle på plass og han skulle bli kvitt denne jenta, helt til han får i bursdagsgave forje uke en baby dress. Noe som sier at hun er gravid, og er stolt av det! Hun ønsker kun dette. For å gjøre historien kort, så sliter denne gutten så med det, at jeg er den eneste han snakker med dette om og truer med til meg at nå er løpet kjørt og at han ikke vil leve etter påske. Jeg vet ikke hva jeg skal si eller gjøre midt opp i dette her, det kommer virkelig til å ødelegge han om hun får den babyen, og abort er uaktuelt. Har dere noen tips til meg om hva jeg kan gjøre? Jeg klarer ikke bare å la dette skli forbi meg :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 


Så flott at du skriver hit til ung.no!

Det er jo en forferdelig, men dessverre ikke så ukjent problemstilling kameraten din har havnet i. Og det er jo virkelig ille for deg også å være tilskuer til dette, og den eneste han snakker med om det. Jeg er ikke sikker på at du kan gjøre så mye annet enn det du gjør allerede, nemlig å være der for han og støtte han. Det er derimot et par ting han kan, og bør gjøre, før det går for lang tid. Han bør absolutt snakke med kjæresten sin! Han må fortelle henne at han ikke ønsker seg barn nå og med henne, og han bør fortelle henne at han ønsker seg ut av forholdet. Litt avhengig av hva hun da ønsker kan han jo evt. tilby henne å være med på Amathea. Her kan de få hjelp i forhold til hva hun/ de kan gjøre videre.

Når det gjelder det han sier om at han ikke vil leve etter påske er det viktig å finne ut om det er reelt eller om han bare kjenner på en desperasjon nå som gjør at det er det han ønsker nå for å slippe å stå ansikt til ansikt med "verden" som venter han? Dersom han forteller at han har konkrete tanker og planer om å ta livet sitt, er du nødt til å få hjelp! Uansett om du har lovet å ikke si noe til noen, eller om du har den minste mistanke... Sjekk ut linken(e) nedenfor i forhold til hvor du da kan henvende deg, og han/de/dere kan få hjelp! IKKE sitt alene med det her! Selvom du bryr deg og vil være en god venn som støtter og bevarer hemmeligheter, vil det være for mye for deg å bære om det skulle skje han noe!!!

Jeg ønsker deg masse lykke til! 

 

Hilsen

 

Camilla (helsesøster)

 

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan kan du støtte en venn i sorg?

Trist gutt (colourbox.com)

Det er ikke lett å vite hvordan man skal oppføre seg overfor noen som opplever sorg. Her får du noen tips til hva DU kan gjøre.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Kjæresten er gravid

Gutt tenker (colourbox.com)

Graviditeten var ikke planlagt. Hva gjør du? Hvordan kan du støtte opp om henne og hvilke rettigheter har dere? Les helsesykepleiers svar.

Les mer

Skal jeg bli pappa - eller ikke?

Gutt tenker (colourbox.com)

Det kommer som et sjokk. Hun sier hun tror hun er gravid! Du vet at dere kanskje ikke var så nøye med å bruke prevensjon, eller du satset på at hun tok ansvaret for det - og nå sitter du altså der og vet ikke hva du skal gjøre eller tenke. Husk at det er hjelp å få!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet