Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ei jente med spiseproblemer. Så jeg lurer på om jeg kommer til å dø hvis jeg bare spiser 4 forskjellige vitamintabeletter og masse vann hver dag i 2 måneder?

 

Spørsmål
Jeg er ei jente med spiseproblemer. Så jeg lurer på om jeg kommer til å dø hvis jeg bare spiser 4 forskjellige vitamin tabeletter og masse vann vær dag i 2 måned? Kan man dø da? Jeg er 1.65 og veier 49kg, vet jeg er normal, men har veid noe med 30kg før og jeg vil ned dit igjen. Så jeg vil la det gå fort, jeg vil minst veie 34 igjen før juleballet, vil ikke hvise meg og den tjukke kroppen min i ballkjole som den ser ut nå. Derfor måå jeg ned, og jeg tenker stadig på dette. Blir bare lei meg over hvor mye jeg veier :( Og griner vær gang jeg tenker tilbake på hvor flott jeg hadde det og god selvtillit når jeg var så tynn, følte meg liksom så trygg, tenkte alltid at jeg så tynn ut, alltid.. men nå.. nå synes jeg bare at jeg ser feit ut, og skukler mange ganger skolen for at jeg ikke tør å hvise meg :'( Hvis jeg ikke gjør noe med det snart, orker jeg ikke leve snart.. Men spørsmålet er, kan jeg dø da? Hilsen Unni, jente 14år.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg kan ikke svare på om du kommer til dø da, men kan med sikkerhet si at kroppen din ikke vil tåle dette. Den trenger næringsstoffer i form av fett, karbohydrater og proteiner, pluss kostfiber, vitaminer og mineraler i tillegg til væske. Du holder ikke kroppen i gang med bare med vitaminer og vann. Antagelig vil du kollapse etter en stund.
Prøv heller å spise normalt, men kanskje litt mindre. Du har en flott vekt nå som ligger et hakk under gjennomsnittet.
Lykke til med juleballet!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spiseforstyrrelser og følelser

Jente ser bekymra ut (colourbox.com)

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om prevensjon og graviditet?

Når har nødprevensjon best effekt