Hopp til hovedinnholdet

Jeg har noen klumper på indre kjønnslepper rundt skjedeåpningen. Kan det være HPV selv om jeg aldri har hatt sex?

Jente 15 år
 

Spørsmål

(Stiller spørsmålet på nytt, siden jeg glemte å nevne noe) Hei, jeg er litt bekymra fordi jeg har noen klumper på de indre kjønnsleppene(rundt skjedeåpningen) og også noen få inni skjeden. De gjør ikkje vondt, men de ser ekle ut. Er de farlige? Og kan jeg bli kvitt dem? Jeg har fått svar her før at det kan vere HPV, men jeg har aldri hatt sex før, så er det muligt? Jeg fant et bilde på hvordan klumpene ser ut: http://howtokillwarts.com/wp-content/gallery/Genital-Warts/genital-warts2.jpg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

HPV smitter først og fremst ved intim kontakt, men HPV kan også smitte ved annen hudkontakt som for eksempel kyssing. Det finnes om lag 120 ulike typer HPV virus. Noen av disse typene kan medføre vorter på fingre og tær, men ca. 40 av disse typene smitter gjennom seksuell kontakt.

Området rundt skjedeinngangen kan være litt knudrete og det er mange kjertler der. Talgkjertler kan tilstoppes og gi små kviselignende klumper.

Det er vanskelig å svare på hva dine klumper er uten å undersøke deg. Hvis dette er noe som plager deg eller forandrer seg råder jeg deg til å ta kontakt med helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse