Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 15 år som mistenker at jeg har problemer med anoreksi. Starten, noen små kommentarer slik at jeg fikk dårlig selvbilde. Etterhvert sluttet jeg å spise hele dagen og ble utrolig sliten. Jeg lurer på hvordan jeg skal stå frem om det og fortelle det slik at jeg kan få hjelp. 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 15 år som mistenker at jeg har problemer med anoreksi. Det startet med noen små kommentarer slik at jeg fikk dårlig selvbilde, men jeg tok ikke tak i det den gang.. Etterhvert sluttet jeg å spise hele dagen og ble utrolig sliten, men samtidig føler jeg at jeg gjør meg selv en tjeneste. Jeg lurer på hvordan jeg skal stå frem om det og fortelle det slik at jeg kan få hjelp. Jeg har sett på YouTube videoer hvor de sitter å forteller alt om det, men selv syntes jeg det er utrolig vanskelig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Før du begynner å snakke om hva du sliter med til alle. Ta kontakt med helsesøster på skolen din. Hun kan mye om spiseforstyrrelser. Hun kan ,veie og måle deg. Ta blodtrykket ditt. sende deg til fastlegen for kontroll av nødvendige næringsstoffer i blodet. Dersom fastlegen mener det er nødvendig med mer hjelp enn han kan gi henviser han deg videre til sykehus eller psykolog. Informasjon til lærere og elever bør  blir gitt av deg og din eventuelle behandler. 
Helsesøster jobber ofte tett med fastlegen og kan informerer klassen og lærere dersom du blir borte over lengere tid.
Det her er et generelt svar da jeg ikke har informasjon om hvor lenge du har spist lite, hvor mye du har gått ned, mensen din osv. 
 
Jeg har lagt med noen artikler du kan se om du har nytte av.
 
 
Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse