Hopp til hovedinnholdet

Nå har det seg slik at jeg har en veldig tykk utflod, som minner mest om yoghurt. Har vært hos både vanlig lege og gynekolog. Deres sjekker viser at alt er OK. Men dette går veldig ut over sexlivet mitt. Det virker som at utfloden er for tykk til å renne ut av seg selv, så av å til har det seg slik at jeg ikke har utflod på flere dager, så når jeg går på do kommer det plutselig ut veldig mye på engang! Virker som det har lagt og samlet seg. Det er ikke klumpete eller illeluktende. Etter sex ser det ut som hvitt pulver som sitter igjen på han. Håper dere kan hjelpe meg, for nå er jeg så sykt lei av dette her. Ønsker ikke gå til legen flere ganger fordi det er så flaut.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Nå har det seg slik at jeg har en veldig tykk utflod, som minner om yoghurt.. Har vært hos både lege og gyn å sjekket at alt er OK, og det var det. Men så har det seg slik at det går veldig utover sex livet at det er slikt, for jeg syns det er ekkelt. Får se om jeg klarer å forklare det på en litt forståelig måte. Det virker som at utfloden er for tykk til å renne ut av seg selv, så av å til har det seg slik at jeg ikke har utflod på flere dager, så når jeg går på do kommer det plutselig ut sikkelig mye på engang! Virker som det har logget å samlet seg. Det er ikke klumpete, eller ille luktende. Men etter sex ser det ut som hvitt pulver som sitter igjen på han.. Håper dere kan hjelpe meg, for nå er jeg så sykt lei av dette her, å vil ikke gå til legen flere ganger om dette, fordi det er så flaut :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Normal utflod er fra klar eller melkehvit til litt svakt gulhvit eller eggehviteaktig. Utflod har en svak lukt, kanskje litt syrlig. Litt lukt vil det være, men lukten er vanligvis ikke stram eller vond hvis alt er i orden. Konsistensen er glatt og våt, eller litt mer seig og klebrig. Noen jenter merker eggløsningen ved at utfloden da kjennes mer geleaktig og seig enn ellers. 

 Ligner utfloden på yoghurt kan det i og for seg være en soppinfeksjon som legene har oversett. Det vanligste symptomet på sopp i underlivet er utflod fra skjeden. Den er vanligvis tykk og hvit, av og til nesten som cottage cheese. Noen kvinner får også klar utflod. Området utenfor skjedenkan også føles sårt og kan klø. Jeg vil anbefale deg å ta en kur mot soppinfeksjon og se om det hjelper. Hjelper det ikke bør du på nytt få time til gynekoklogen din for en ny vudering.

De vanligste legemidler mot sopp i underlivet er kremer eller stikkpiller til skjeden. Kremer og stikkpiller inneholder ofte et medikament fra en gruppe legemidler som kalles imidazoler. En type av disse heter Canesten. Dette får du reseptfritt på apoteket. Du trenger kanskje bare én dose. Du setter inn en stikkpille dypt i skjeden når du legger deg om natten. Det er også mulig å bruke stikkpiller under menstruasjonen. De færreste får bivirkninger, men lokalirritasjon i skjeden kan forekomme. Det er ikke farlig å bruke legemidlene dersom du er gravid eller ammer.

Ved gjentatte soppinfeksjoner kan du be legen om resept på Flukonazol. Dette er en kapsel som man svelger og kan fjerne underlivssopp med bare én dose.

 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om tobakk? #2

Hva kalles tobakk i tyggeform?