Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bestille time hos fastlegen min uten at foreldrene mine får vite om det?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hvordan jeg kan få bestilt time hos fastlegen min uten at foreldrene mine vet det. Har nummer og navn til fastlegen min men jeg vet ikke hvordan jeg bestiller time.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Jeg forstår at du ønsker å bestille en time hos fastlegen din, men er usikker på om foreldrene får vite om det, når du er 15 år gammel.

Du kan trygt bestille time hos fastlegen din uten at foreldrene får vite om det. Når du allerede har navnet og nummeret til fastlegen din kan du ringe å bestille time. Om du ikke ønsker å si hva det gjelder til den som tar telefonen så trenger du ikke det. Derimot om det er noe du ønsker en rask avklaring på kan det være lurt å si hva det gjelder, slik at de kan vurdere om du trenger time raskt eller om det er noe som kan vente noen dager.

Fastlegenn din har taushetsplikt. Ungdom over 12 år kan gå til legen uten at foreldrene trenger å vite om det. Er du under 16 år skal du heller ikke betale egenandel når du er hos fastlegen din.

Du kan lese mer om fastlegeordningen i artikkelen under svaret mitt. 

Lykke til videre

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse