Hopp til hovedinnholdet

Det er ein gutt i klassen min som har dreve å tatt på meg og alltid kommentere seksuelt om meg. Før, for veldig lenge siden lot eg han ta på meg. Alt var nytt for meg og eg likte at ein gutt ga meg oppmerksomhet. Til slutt, skjønte eg at det var feil. Uansett, eg gjor det veldig klart for han at han ikkje får lov til det og at dette ikkje var greitt. Han slutta rett etterpå men han har egentlig aldri slutta heilt. Han slår også andre jenter på rævå og gjer dei seksuell oppmerksomhet. Til og med på meg. Eg har hørt at viss ein gutt tar på deg uten eget samtykke i over 20 sekund blir det voldtekt. Isåfall har eg blitt utsatt for voldtekt et par gonge. Er det sant? Har eg blitt utsatt for voldtekt??

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Først vil eg sei kor møye dokk i UNG.no har hjulpet meg og gitt meg svar. Har skrevet til dokk i ei stund nå med forkjellige problemer eg har. Det er ein gutt i klassen min som har dreve å tatt på meg og alltid kommentere seksuelt om meg. Før, for veldig lenge siden lot eg han ta på meg. Alt var nytt for meg og eg likte at ein gutt ga meg oppmerksomhet. Til slutt, skjønte eg at det var feil. Uansett, eg gjor det veldig klart for han at han ikkje får lov til det og at dette ikkje var greitt. Han slutta rett etterpå men han har egentlig aldri slutta heilt. Han slår også andre jenter på rævå og gjer dei seksuell oppmerksomhet. Til og med på meg. Eg har hørt at viss ein gutt tar på deg uten eget samtykke i over 20 sekund blir det voldtekt. Isåfall har eg blitt utsatt for voldtekt et par gonge. Er det sant? Har eg blitt utsatt for voldtekt?? Og isåfall ka ska eg gjør med han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er fint å høre at du har hatt god hjelp av oss i ung.no! Det er flott at du har sagt fra til gutten om at han skal slutte å ta på deg og at du setter grenser for deg selv og kroppen din. Jeg er litt usikker på hva det innebærer for deg at han har tatt på deg,-utenpå klærne og hvor eller innenfor klærne og på brystene dine og i underlivet ditt? 

Jeg skriver litt om hva som er seksuelle overgrep og voldtekt slik at det kan bli lettere for deg.
Under seksuelle overgrep kommer Uønsket berøring, påtvunget seksuell aktivitet, smertefull seksuell aktivitet, voldtekt, sadistiske seksuelle handlinger, påtvunget seksuell aktivitet med andre, påtvunget seksuell aktivitet mens andre ser på. Et overgrep vil si at et menneske krenker et annet menneskes rettigheter.

Voldtekt er å skaffe seg seksuell omgang enten fremtvunget ved vold eller ved truende adferd, eller ved å utnytte bevisstløshet eller utnytte en som er ute av stand til å kunne motsette seg handlingen, for eksempel som følge av frykt, beruselse eller søvn.

Ut fra det jeg forstår av hva du skriver, har du ikke blitt utsatt for voldtekt, men uønsket berøring? Dette er ubehagelig nok for deg ( og eventuelt også for de andre jentene han "klår på", og jeg synes du skal fortsette å gi han tydelig beskjed om at dersom han ikke slutter vil du si fra til lærer/rektor. Kan det være en ide at du og de andre jentene snakker sammen om dette og kommer fram til hvordan dere kan hjelpe hverandre når dette skjer med en eller annen av dere?

Ut fra det du skriver forstår jeg ikke dette som en sak for anmeldelse til politiet , men skriv gjerne tilbake om jeg misforstår deg.

Selv om dette er veldig ubehagelig for deg, tenker jeg først og fremst at dette er en gutts nysgjerrighet etter å kjenne hvordan kroppen til en jente er, noe mange gutter i denne alderen er opptatt av. Men det er helt klart at dette er noe han ikke skal kunne gjøre da det er en krenkende seksuell handling. Men gi tydelig beskjed, det har du din fulle rett til!

Håper dette er til nytte for deg! Jeg legger også ved en artikkel du kan ha nytte av å lese!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse