Hopp til hovedinnholdet

Hun er 17 år og 168 cm høy. Hva bør hun veie?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, er 17 år og er 168 høy. Lurer på hva ca vekta burde være da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (17)

Det er alltid vanskelig å si hva en ungdom bør veie fordi det er flere faktorer som avgjør dette. Vekt avhenger av kroppstype, muskelmasse, aktivitet/trening, hvor langt ungdommen har kommet i puberteten og gener. 

For jenter i alderen 17 år ligger kroppsmasseindeksen i området 17,5 - 24,5. Det tilsvarer en vekt på omtrent 50 - 68 kg. 

I artikkelen Hva er det vanlig å veie kan du lese mer om dette.

Du kan også ta kontakt med helsesøsteren på skolen din eller på helsestasjon for ungdom hvis du har flere spørsmål om kropp og vekt, da det er veldig vanskelig å svare på slike spørsmål uten å se personen som spør.

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Tips til å spise riktig

Venner som spiser sammen (colourbox.com)

Med forskjellige råd i media kan der være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn