Hopp til hovedinnholdet

Hei!Jeg er ei jente på 17 år som lurte på et par ting og skjeleoperasjon.Hvordan foregår en slik operasjon? Er det dyrt, hvor mye koster det?

Jente 17 år
 

Spørsmål
Hei!
Jeg er ei jente på 17 år som lurte på et par ting og skjeleoperasjon. Hvordan foregår en slik operasjon? Er det dyrt, hvor mye koster det?
Har veldig lyst å ta en slik operasjon, fordi jeg får ikke modellkontrakt uten denne operasjonen, men er redd for operasjoner. Får en bedøvelse under en slik operasjon?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
Jeg vet ikke hvor gammel du er, men hvis du er godt inn i puberteten er det lite annet enn operasjon som hjelper mot skjeling.
Hei!

En sjeleoperasjon foregår ved at man strammer opp øyemuskulaturen på det ene øyet og slakker øyemuskulaturen på det andre øyet. Dette gjør at begge øynene blir korrekt innstilte (samsyn). I utgangspunktet er det medisinske grunner som avgjør om du skal opereres. Dersom du er veldig plaget av skjelingen vil jeg anbefale at du kontakter din fastlege som kan sende deg til en vurdering hos en spesialist.

Når det gjelder bedøvelse antar jeg at du vil få lokalbedøvelse, det vil si at du kun bedøves i det området operasjonen skal utføres. Prisen det koster er kun egenandeler hos de ulike legene.

Dersom du ikke får operasjon, er det mulighet for å velge private klinikker. Da er prisen vesentlig høyere.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Helsebror
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om overgrep?

Hva er grooming?