Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

Kløe i underlivet

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har siden i går kveld vært plaget av kløe i underlivet, ikke en intens kløe, men mer plagsomt enn "normalt". For ca. 3 måneder siden hadde jeg et ubeskyttet one night stand. Jeg sjekket meg for klamydia og gonore ca. 10 dager etter, og testet negativ på det. Jeg har googlet litt symptomer på sopp, og det står at det er vanlig å ha en tykk og klumpete utflod, det har jeg ikke. Jeg har kikket på meg selv i speilet og kan ikke se noe galt eller utenom det vanlige. Spørsmålet mitt er om det kan være en soppinfeksjon, en kjønnssykdom der symptomene kommer sent (type 3 måneder senere), om det kan være noe helt annet eller om det ikke er noe å bekymre seg for? Er det trygt for meg og min partner å ha sex ved bruk av kondom før jeg finner ut av hva dette kan være? Bør jeg teste meg for andre kjønnssykdommer i tilegg? Tusen takk på forhånd.

Besvart 12.01.2018 23:05
 

Svar
Hei på deg.

Takk for spørsmål.

Du skriver at du hadde et ubeskytte samleie for rundt 3 måneder siden, og etter dette har du testet deg for både klamydia og gonore.

Man kan ha sopp uten andre symptomer enn kløe, og jeg vil tro det er dette du har nå. Kjøp enten Pevaryl eller Canesten krem på apoteket og se om dette hjelper før du går videre.

Jeg synes du skal prøve det først, og dra til legen eller helsestasjon for ungdom hvis det ikke blir bedre i løpet av noen dager.

Du og partneren din kan trygt ha sex uten kondom selv om du eventuelt har sopp. Du trenger ikke å teste deg for noe annet.

Håper dette var til hjelp og lykke til.

Vennlig hilsen Helsesøster Frøydis i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer - SOI

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (soi) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer (SOI)

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot SOI (seksuelt overførbare infeksjoner). Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for SOI-beskyttelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse