Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

 Bruker Cerazette. Har hat mensen og blødd mer eller mindre i 3 uker.Har også hat samleie denne perioden. Har begynt å få vond lukt nedentil. Er det noe å bekymre seg for?    

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nå hatt mensen i 3uker, Første uken blødde jeg helt normalt andre uken bare bittelitt og nå 3uken helt normalt. Jeg går på minipiller og har hatt også hatt samleie i denne perioden. Har også merket at lukten nedentil er ikke så god, kan ikke helt beskrive lukten men den er ikke noe god... Hva kan være grunnen til dette og hva burde jeg gjøre? Begynner å bli veldig plagsomt og er usikker på om det kansje kan være noe å bekymre seg for.... Mvh Jente 16år

Besvart 13.01.2018 00:48
 

Svar
Hei!

Det er ikke så lett å vite. Utflod har en svak lukt, kanskje litt syrlig. Litt lukt vil det være, men lukten er vanligvis ikke stram eller vond hvis alt er i orden.
Utflod som øker i mengde og forandrer seg i farge og lukt, kan være et tegn på  en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden. Det kan være  bakteriell vaginose (skjedekatarr). Det er i seg selv ikke spesielt farlig men man trenger behandling for å bli kvitt det. Bakteriell vaginose behandles med antibiotika.

Har du hat ubeskyttet sex og utsatt deg for fare for smitte av kjønnsykdom kan dette også være tegn på smitte av kjønnssykdom. Både unormal lukt og unormale blødninger kan være tegn på smitte av kjønnssykdom.

Anbefaler uansett at du oppsøker lege for en sjekk.Legen vil relativt lett kunne finne ut hva dette er og gi deg behandling viss det trengs.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer - SOI

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (soi) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om stipend og lån på videregående?

Må du betale tilbake stipend du allerede har fått hvis du stryker på videregående?