Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

Bruker p-piller og tar tre brett etter hverandre før jeg har hormonfri uke. Nå har jeg plutselig fått blødning utenom hormonfri uke som har vart en uke. Det er også veldig vondt når jeg tisser. Er ellers seksuelt aktiv. Hva bør jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år og jeg har gått på p-piller i over et halvt år. Jeg har nå blødd sammenhengende i over en uke, det startet plutselig og gir seg ikke selv om jeg har gått på p-pillene hele tiden. Hva kan dette være? Hvorfor er det sånn? Jeg er også seksuelt aktiv hvis dette kan ha noe å si. Jeg pleier å gå sammenhengende på pillene i tre måneder før jeg får mensen etter anbefaling av lege? Er dette noe jeg skal slutte med? De siste par dagene har det også vært utrolig vondt å tisse og noen ganger også sette inn/ ta ut tampong fordi området nederst i skjeden ofte begynner å svi ved berøring. Hva kan jeg gjøre? Det er utrolig slitsomt å ha det sånn. Tusen takk for svar!

Besvart 13.01.2018 01:47
 

Svar
Hei!

Det å ha vondt når du tisser tyder på at du kan ha  urinveisinfeksjon(uvi). Anbefaler at du leverer en urinprøve til legen din snarest  og evt. får behandling.

Når du blør midt i en syklus kan du ta hormonfri uke og regne med at blødningen gir seg når du starter på nytt brett med p-piller.

Ellers kan sårhet og blødninger være tegn på smitte av kjønnssykdom eller bakteriell vaginose (skjedekatarr). Anbefaler at du oppsøker legen din for en sjekk og evt behandling.


Du kan også oppsøke helsestasjon for ungdom der du bor og få sjekket deg

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer - SOI

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (soi) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om problemer hjemme?

Hva gjør politiet dersom en hjemmefest med mindreårige er ute av kontroll?