Hopp til hovedinnholdet

Har humørsvingninger, dårlig matlyst og mange andre symptomer, Hva er det?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på sytten år. Jeg lurte bare på om dere viste hva som kanskje kan feile meg? Jeg har alltid vært en glad jente og aldri vært ekstremt sur for ingenting, men i de siste ukene har jeg hatt syke humørsvingninger(glad på morgenen og litt utover dagen, så snart kvelden kommer //av og til// så blir jeg sykt nedpå), dårlig matlyst(går over 12timer før jeg spiser), av og til blackouts, mild migrene, dårlig konsentrasjon på skolen og blir ekstremt fort frustrert og irritert for alt og ingenting. Når jeg er hos kjæresten og er nedpå så spørr han meg om det er noe i veien, da sier je at det ikke er d fordi jeg vet ikke selv hva som feiler meg... Jeg har ikke hat verdens beste barndom så kan hende d er derfor men samtidig så tror jeg ikke det er derfor heller, men håper jeg får svar så fort som mulig for det eg helt jævlig å ha d som heg har det nå. Takk for svar! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du er fortvilet og lurer på hva som kan feile deg om du har alle disse symptomene som du beskriver. 

Det kan være mange årsaker til at en har det slik du forteller, derfor kan det være lurt å gå litt systematisk og grundig til verks og kartlegge litt. Det er også lurt å utelukke at dine plager skyldes en fysisk lidelse eller sykdom, derfor er det først og fremst viktig at du tar en tur til fastlegen din for å få en grundig undersøkelse.

Ellers vil jeg anbefale deg å forsøke å holde på gode og faste rutiner når det gjelder mat søvn og aktivitet. Ikke gå 12 timer uten å spise, da vil de symptomene du beskriver, naturlig nok forverre seg. Så sjekk ut hva du kan gjøre for å forbedre din egen situasjon og unngå vaner som ikke er bra for deg.

Jeg vil også anbefale deg å ta en prat med helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. Sammen kan dere kartlegge litt dine rutiner og hvordan livet ditt er for tiden. Da kan dere finne ut hva som kan være den beste hjelpen for deg til å få det bedre. 

Sjekk også ut de artiklene jeg legger ved svaret.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse