Hopp til hovedinnholdet

Fikk armen ut av ledd, bør jeg oppsøke lege?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

­Hei. jeg fikk skulderen min ut av ledd når jeg trente jiu jitsu, men den gikk rett tilbake etter noen få sekunder uten at jeg trengte å gjøre noe spesielt. Jeg klarer å bruke armen min helt normalt, men jeg kjenner ennå litt smerter fra det. Jeg har lest om at man må få det sjekket med en gang når noe slikt skjer, men armen fungerer fint. Bør jeg oppsøke lege?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for spørsmålet ditt til ung.no!

Du bør oppsøke lege for å få undersøkt skulderen din og for å få tips til hva du bør gjøre for å unngå at det skjer igjen. Du kan også gå direkte til en fysioterapeut for å få undersøkt skulderen din og få tips til hva du kan gjøre videre. I artiklene under kan du lese mer om dette.


Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fysioterapi

Hos fysioterapeuten (colourbox.com)

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse