Hopp til hovedinnholdet

I løpet av kvelden kysset han meg plutselig uten av noe varsel. Hjelp.

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei jeg er en 17 år gammel jente og for noen dager skjedde det noe på en fest som ikke var greit. Jeg satt ved siden av en gutt i løpet av festen og i løpet av kvelden kysset han meg plutselig uten av noe varsel. Jeg er selv aseksuell og ble forbauset og jeg kvapp veldig. Folk rundt meg så jo det selvfølgelig og når skolen begynte på igjen, begynte folk å presse meg til å bli sammen med han osv. Jeg prøver å forklare at jeg verken er seksuelt eller romantisk tiltrukket til noen, men ingen velger å tro på meg. Jeg er veldig fortvilet og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.. Hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det den gutten gjorde hadde han ikke lov til! Ingen har lov til å ta på eller kysse en annen person uten samtykke. 
Ingen kan heller kreve at du skal bli sammen med noen. Ingen har noe med det!
Hvis det kommer opp igjen, må du være helt tydelig. I stedet for å forklare at det er aseksuell og aromantisk, kan du, nå til å begynne med, bare si at du ikke er interessert i den gutten og at de må slutte å legge seg opp i noe de ikke har noe med. Vær tydelig! Når du snakker skal du stå med rett rygg, være helt alvorlig og snakke med fast stemme. Da signaliserer du at du virkelig mener det du sier. 
Etterhvert kan du forklare vennene dine at du er aseksuell og aromantisk. Hvis du snakker med de en og en, vil det være lettere enn hvis de er samlet. Du kan også vise de artiklene vi har om temaet her på ung.no 
Du kan også snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Da kan du også få hjelp til hvordan du kan si ting. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jeg har aldri vært forelsket

Jente står inntil veggen og tenker (colourbox.com)

Noen ganger kan det virke som om alle rundt deg er forelsket, men hva skal du gjøre når du ikke opplever å bli forelsket selv? Er det unormalt? Og hva skal til for å bli forelsket? 

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Aseksuell eller aromantisk?

Ungdom, gutt og jente

Det er mye fokus på sex i samfunnet vårt. Film, reklame og blader kan ofte gi oss inntrykk av at sex er en selvsagt del av alles liv. Sånn er det nødvendigvis ikke.

Skrevet av Skeiv ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv