Hopp til hovedinnholdet

Er trang forhud vondt under et samleie? Hvordan foregår behandling av problemet? Er det ofte det bedrer seg selv?

Gutt 15 år
 

Spørsmål
hei

er trang forhud vondt under et samleie? og hvordan foregår behandling av problemet? og til slutt: er det ofte det bedrer seg selv?

bekymret
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

Dette er litt forskjellig fra gutt til gutt. Noen gutter opplever at det kan være vondt under samleie, mens andre ikke merker så mye til det. Stort sett henger det sammen med hvor trang forhuden er.

For mange løser dette seg av seg selv, etter hvert som man onanerer og/eller er seksuelt aktiv. Da blir forhuden strukket, og til slutt er den slakk nok. For å skynde på denne prosessen kan du selv strekke forhuden noen ganger om dagen. Bruk gjerne uparfymert babyolje om forhuden blir litt sår.

For andre holder ikke dette, og det kan være aktuelt med hjelp fra lege. Om du ønsker det kan du oppsøke lege for å få vurdert hvor stort problemet ditt er. Legen vil kunne skrive ut salve som gjør det lettere å strekke forhuden, eller vil henvise deg til spesialist for å rette på dette med et enkelt inngrep, om det skulle være nødvendig.

Se ellers mer om trang forhud i artikkelen under dette svaret.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for guttene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for guttene


Quiz: Hva vet du om temaene på ung.no?

Kan du bytte en vare det er feil på?