Hopp til hovedinnholdet

Kan få følelser for noen og bli sammen selv om man er aseksuell?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg bare lurte på om man kan få følelser for noen om man er aseksuell og om man kan bli sammen med noen. forsto ut i fra det jeg har lest at man ikke følte seksuell tiltrekning, men det går vel fortsatt å få sterke følelser for noen? hilsen en veldig nyskjerrig jente

Besvart 10.09.2018 18:39
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Man kan få romantiske følelser for noen selv om man er aseksuell. De følelsene, forelskelsen, kan være like sterke som for de som ikke er aseksuelle.
Noen som mener de er aseksuelle, oppdager gjennom kjæresteforhold at de også kan tenke seg seksualitet med den de har følelser for. Det er vanlig.
Som mennesker forandrer vi oss. Det er ikke sikkert at den merkelappen vi har gitt oss selv, den kategorien vi trodde vi tilhørte, gjelder for evig. Det kan være at en kun kan si noe om hva en tenker og føler akkurat nå, og at det er det som gjelder, akkurat nå. 
Du kan snakke med helsesøster på skolen om dette. Da får du en som kan komme med gode spørsmål og innspill, som kan hjelpe deg med det du tenker på. På den måten blir du bedre kjent med deg selv. 
Jeg legger ved noen artikler som kan være til hjelp. Du kan hoppe over de du ikke vil lese. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aseksuell eller aromantisk?

Ungdom, gutt og jente

Det er mye fokus på sex i samfunnet vårt. Film, reklame og blader kan ofte gi oss inntrykk av at sex er en selvsagt del av alles liv. Sånn er det nødvendigvis ikke.

Skrevet av Skeiv ungdom.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv