Hopp til hovedinnholdet

Hei jeg er en jente på 14 år som er 165 cm høy og veier 48-49 kg. Er dette vanlig?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei jeg er en jente på 14 år som er 165 cm høy og veier 48-49 kg. Er dette vanlig? Jeg føler meg ganske tykk i forhold til vennene mine, og jeg fokuserer veldig på lårene, hoftene og også resten av beina mine. Jeg syntes det er litt trist og jeg har lyst til å bli litt tynnere, så jeg trener en del, og spiser noen ganger lite og noenganger normalt. Noen dager spiser jeg bare litt frokost, litt middag og kanskje et eple, men noen ganger spiser jeg kanskje en yoghurt til lunsh og en brødskive etter skolen el. vekten min er litt ustabil går litt opp og ned men siden jul har jeg ligget på rund 46-49 kg. Er dette vanlig? Er jeg for stor? Takk på forhånd.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Vekten din er kjempefin og du trenger ikke bekymre deg for at den er for høy. Det er den nemlig ikke. Din vekt ligger under det som kalles for gjennom snitt, hvor halvparten med samme høyde som deg ligger.
Din vekt er godt innenfor "normalen" og dermed helt vanlig. Du er ikke for stor, kanskje er heller vennene dine for tynne.

Prøv å spise mer regelmessig med faste måltider. Da holder du forbrenningen i gang. Du kan få mange nyttige tips om kosthold her:
www.ung.no/slanking/2298_Hvordan_f%C3%A5_kontroll_over_vekten.html


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn


Quiz: Hva vet du om ekteskap?

Er arrangert ekteskap forbudt ved lov i Norge?