Hopp til hovedinnholdet

Store, røde indre kjønnslepper med små klumper, prikker. Normalt?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg har store indrekjønnslepper som er ganske røde.. i tillegg har jeg små klumper eller prikker på dem.. er det normalt?Det lukter også litt av utflodet men jeg vet ikke om det er utenfor det normale og om jeg skal sjekke meg hvordan og hvor gjør jeg det og koster det penger? jeg er jomfru btw

Besvart 22.09.2018 07:03
 

Svar
Hei jente 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Du beskriver helt vanlige, innerste kjønnslepper. Mange har store indre kjønnslepper som henger langt utenfor de ytre kjønnsleppene. Det er også vanlig at den ene er stor og den andre er liten, eller at den ene eller begge har mørk farge.
Klumpene eller prikkene er talgkjertler. De lager talg som smører den tynne slimhuden som dekker disse kjønnsleppene. 
I og med at du ikke har hatt samleie, har du ingen seksuelt overførbar sykdom (SOI)/kjønnssykdom. 
Utflod har en svak lukt, kanskje litt syrlig. Litt lukt vil det være, men lukten er vanligvis ikke stram eller vond hvis alt er i orden.
Hvis det klør og er rødt og utfloden er tykkere, nesten som cottage cheese, kan du ha fått sopp. Sopp er ingen SOI. Les mer i artikkelen om "jenteplager". 
Hvis utfloden er tynnflytende, illeluktende, som fiskelukt, kan det være skjedekatarr. Det er heller ikke noen SOI. Da er det bare at bakterier som en har i skjeden, plutselig har trivdes ekstra godt, som har formert seg veldig. Da må en snakke med lege på helsestasjon for ungdom eler fastlegen sin. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Normale eller unormale kjønnslepper?

Kjønnslepper

Intimbarbering gjør at jenters kjønnsorgan blir mer synlig, og mange jenter er usikre på om kjønnsorganet deres er normalt. Hva hvis den ene kjønnsleppen er større enn den andre, eller hva hvis de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre? Alt sammen er like normalt!

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse