Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det ikke bra på skolen og dette går ut over alt.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lever et veldig vanskelig liv. Jeg går på en skole jeg egt ikke vil gå på og årsakene hvis du lurer er blandt annet dårlig trivsel, vanskeligheter med karakterer og det som plager meg mest av alt; det ligger for langt unna. Jeg prøver å ringe skoler som er nærmere men ingen har plass eller så er selve skolen bare dårlig.. Det som er aller mest slitsomt med å gå på den skolen jeg går på er søvnproblemene mine.. Som som idag så pleier jeg egt å være mer våken fordi vi har gym litt utover dagen som gir meg energi. Siden vi hadde en veldig rolig gymtime førte det til at jeg klarte å sovne i timen jeg hadde etter gymmen. Det verste var at jeg ikke klarte å kontrollere, øynene mine lukket av seg selv og jeg sovna tungt med en gang jeg lukka øynene. Dette fører til at drar til butikken og kjøper noe usunt for å holde meg våken, altså jeg sløser penger på søvnproblemene mine. Jeg sover 8-9 i hverdagen hvis du skulle lure, og jeg trenger råd til hvordan jeg kan bli kvitt problemet..

Besvart 25.09.2018 20:49
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette ikke er greit for deg, det høres absolutt ut som om dette ikke kan fortsette. Jeg vil foreslå at du snarest mulig tar kontakt med helsesøster ved skolen din og ber om hjelp. Helsesøster vil kunne hjelpe deg med muligheten for å få bytte skole, og det vil også kunne lette hele din situasjon å få noen som kan støtte deg og noen du kan prate med. Som du selv sier, så henger alt dette sammen og det ene vil nok måtte endre seg for at også andre ting skal komme på plass. Om det ikke er noen mulighet for å få tak i helsesøster, kan du også snakke med sosialrådgiver på skolen. Det aller viktigste er at du tar kontakt med noen ved skolen.  


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse