Hopp til hovedinnholdet

Har smerter etter alkoholforgiftning. Bør jeg oppsøke lege?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, for 1,5 år siden fikk jeg alkoholforgiftning, det var veldig alvorlig, amulangse folkene var hjemme til meg i nesten 3 timer for å følge med meg, jeg stoppet å puste flere ganger (husker ingenting, dette er det foreldrene mine fortalte meg dagen etter), og jeg fikk beskjed at jeg var nør døden den kvelden og at jeg måtte ikke få det igjen for det kunne hende at kroppen min ikke takler det. Men for 1 uke siden var jeg på fest og drakk veldig lite men jeg ble fryktelig dårlig, spydde og besvimte, så jeg ble sent til legevakta. Var der i ca 2 timer, og fikk beskjed at jeg holdt på å få alkoholforgifting igjen. Nå etter det har jeg fått veldig mye smerter i magen påenmåte som strøm og rykninger og under venstre ribben, hva kan dette være? Burde jeg oppsøke lege?

Besvart 27.10.2018 21:35
 

Svar
Hei

Hvis du har sterke eller langvarige smerter, bør du oppsøke lege eller legevakt. Dette gjelder egentlig uansett årsak. 

Alkohol kan være veldig sterkt for magesekken og spiserøret. Det kan være derfor du har smerter nå. Men jeg kan ikke si sikkert hva dette kommer av utan å ha undersøkt deg. Så du bør oppsøke lege for en sjekk.

Nå vet jeg ikke hvor mye alkohol du drakk. Men hvis du drakk lite, men ble veldig dårlig, kan det hende at kroppen din bare tåler svært lite. Da bør du være veldig forsiktig med alkohol i fremtiden. Noen mennesker tåler bare lite alkohol før de blor dårlige.

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse