Hopp til hovedinnholdet

Har høy hvilepuls på 125-130, bør jeg dra til legen? hva skal jeg si?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Måler pulsen min ganske ofte, og ser det at jeg som oftest ligger på 125-130 i hvilepuls, mange sier jeg burde dra til lege osv, for det kan være noe galt, men føler at leger her jeg bor aldri tar meg på alvor, gjør ting "halvveis" på en måte. Begynner jo å bli bekymret selv, har legeskrekk også så spør her først.. Burde jeg dra til lege? Hva kan jeg si til legen?

Besvart 16.02.2019 23:53
 

Svar
Hei jente 18, og takk for at du skriver til ung.no!

120-130 i hvilepuls er litt høyere enn det som er normalt, og det kan være lurt å dra til legen for en sjekk om du ligger på denne pulsen og føler deg ellers rolig.

Høy hvilepuls kan være tegn på sykdom, men for ellers friske, som ikke har andre symptomer enn pulsen (svimmelhet, kvalme, besvimelser ol.) er det ikke alltid man finner årsaken.

Jeg ville ha dratt til legen og fortalt at du har målt høy hvilepuls ved flere anledninger, at du er bekymret, og har lyst til å finne ut om det er noe å bekymre seg for.

Jeg ville ha tatt noen blodprøver og et EKG(fester elektroder på armer og over hjertet, helt smertefritt og fort gjort) for å sjekke at alt ser normalt ut. Det er vanskelig for meg å si hvordan fastlegen din utreder dette.

Jeg tenker det er lurt å ta en tur til legen for en sjekk ettersom du er bekymret.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse