Hopp til hovedinnholdet

Har endel vondt i magen og er litt kvalm

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg var usikker på hvilket emne jeg skulle spørre i..... Men jeg lurer på en ting. Det siste halvåret har jeg hatt en del vondt i magen og litt kvalme. Dette er bare om morgenen,og så går det over utover dagen. Synes det er rart. Det har ikke vært sånn før jeg startet på ungdomskulen. Og jeg er ikke fornøyd med skolen,jeg har flere gode venner å være med heldigvis,men vi har veldig strenge dårlige lærere. Og skolen vår har også så lite penger,så vi har nesten ikne rå til noen ting:/ Vi har ikke penger til god luft engang. Jeg savner virkelig barneskolen,og vil tilbake der,fordi selv om jeg sier ifra når det er nei gang på gang skjer det ikke forandring,så jeg har nesten gitt opp å si ifra. Også har jeg ofte forandringer mellom hard og løs mage. Men dette med magen er nesten borte i helgene. Vet dere om dette er normalt? Hva det kan være? Jeg er litt redd,men kanskje jeg må til legen,ville bare høre om dere har peiling:) Hilsen jente

Besvart 17.06.2019 01:11
 

Svar
Hei jente 14 år
 
Så leit å høre om skolen din og det dårlige innemiljøet! Snakk med foreldrene din om dette, og at det bør taes opp på de faste møtene som foreldrene (FAU) har.
 
Derimot er det godt at du har gode venner og trives selv om skolen og lærerne er dårlige.
 
Vi stiller ingen diagnoser på vår nettside, og jeg synes at du skal ta dette opp med din fastlege. En bør ikke gå over lang tid med kvalme og vondt i magen uten at en lege sjekker ut hva årsaken kan være.
 
Du trenger ikke å være redd, heldigvis er det sjelden at det er noe alvorlig hos unge jenter og gutter.
 
Ønsker deg masse lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan er en god lærer?

Hva er viktigst for om du trives med en lærer eller ikke?

Gå til vote

Trives du på skolen?

Skolen din skal sørge for at du trives der. Hvis du ikke gjør det, må du si ifra til læreren din eller helsesøster.

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse