Hopp til hovedinnholdet

Spiser mer enn normalt.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tror jeg spiser for mye og er veldig redd for at det er noe galt meg meg. Jeg vet jeg spiser mer enn normalt. Til middag pleier jeg å spise mye mer enn foreldrene mine og over dobbelt så mye som søsknene mine. Jeg har veldig stor appetitt og spiser helt til jeg blir mett. Blir nesten aldri mett av de vanlige porsjonene på resturanter og når jeg er på besøk blir jeg flau over hvor mye jeg forskynder meg. Det rare er at jeg er ekstrem tynn. Vurderer ofte å spy opp maten igjen. Kan det være en lur løsning? -jente, 13

Besvart 21.07.2019 17:48
 

Svar
Hei

Kan det være at du spiser mer enn normalt fordi kroppen din er i vekst og utvikler seg?

Å spy opp maten er nok ingen lur løsning. Så lenge du klarer å holde deg slank, tenker jeg at du bare skal spise det du har lyst på.

Hvor mye man spiser, er jo også veldig avhengig av aktivitetsnivået. Er du en aktiv jente, så trenger du mye energi, i tillegg til at du er i en alder hvor man ofte vokser mye i høyden. Da trenger man også mer energi.

Om du opplever at det vedvarer som et problem for deg, anbefaler jeg deg å ta kontakt med helsesykepleier på skolen for en prat.

Ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn