Hopp til hovedinnholdet

Jeg har spiseforstyrrelse, og nå orker jeg ikke mer...

Jente 13 år
 

Spørsmål

VÆRSÅSNILL Å SVAR selvom dette ikke er krise men for meg er dette krise 1 hvorfor bulker folk seg for så å deffe og miste fett igjen?! 2 jeg har spiseforstyrrelse, å jeg går til psykolog for å få hjelp det har blitt en del bedre men føler jeg har fått tilbakefall på de 2-3 mnd jeg har hatt ferie fra det. Å nå har jeg ikke spist i hele dag klokken er 15:35 når jeg skriver dette det eneste jeg har spist er en mini mentos på 11 gram og et glass vann. Jeg prøver å spise minst mulig å trene 5 dager i uken. Denne perioden føler jeg at jeg gir opp live ang us skal begynne i 8. Har ikke lyst finner ikke klær lengere på butikken og ingenting jeg bare vil ligge under dyna! Mamma lurer på om jeg har opparbeidet meg sos angst. Jeg orker snart ikke mer føler jeg ikke kommer til og klare denne perioden. Verden hadde vært et bedre sted uten meg!

Besvart 07.08.2019 21:10
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Jeg forstår at du har det vanskelig. Ferietid kan være tøft for oss alle, men spesielt om man får pause fra et nødvendig behandlingsopplegg.

Verden ville ikke vært et bedre sted uten deg! Vi er alle verdifulle og har vår plass i verden. Jeg er sikker på at det er mange som setter stor pris på deg og er glade i deg, selv om du selv har så nok med deg selv for tiden at du kanskje ikke ser det.

Ikke knekk helt sammen av at du har fått tilbakefall i ferien. Det er helt normalt med tilbakefall. Alle som går i behandling får det innimellom. Tilbakefallene lærer man av, og det vil gjøre deg sterkere til neste gang du er ute av behandling en periode :-) Det som er viktig er å fortelle helt ærlig hva som har skjedd i sommer når du kommer til time hos behandleren din igjen. 

1 del av spørsmålet ditt forstår jeg dessverre ikke. Kan det være autokorrektur som har tullet litt med ordene? Eller er det jeg som ikke er helt inne i hva dette betyr? :-D

Uansett synes jeg du skal fortelle de hjemme hvordan du har det, og hvordan du sliter nå som du har ferie. Kanskje dere kan ringe og få en rask time hos behandleren din. Psykologer har vanligvis ikke mer enn 3-4 uker ferie om sommeren, så det kan jo hende du er heldig å kan få en time allerede denne uken?

Håper dette var til hjelp for deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Jente på baderomsgulvet ved siden av en vekt (colourbox.com)

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn