Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å få mykere rygg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hva kan jeg gjøre for å få mykere rygg?

Besvart 14.08.2019 13:46
 

Svar
Hei Jente, 14 år! 

Slik jeg forstår spørsmålet ditt ønsker du å få en mer bevegelig rygg.

For å bli mykere kan man jobbe med bevegelighetstrening/ tøyning. Vi i ung.no setter dessverre ikke opp treningsprogrammer, men her er noen sider hvor du kan finne tips til bevegelighetstrening: 
Bevegelighetstrening- olympiatoppen
Mobilitetstrening

Det kan ta tid å få bedre bevegelighet/ mykere rygg fordi muskler, sener og bindevev skal tilpasse seg  Hvor raskt man blir mykere er også litt avhengig av gener/ anatomi (hvordan dine ledd og muskler er): noen er myke fra naturens side, andre må jobbe mer for å bli det, og ikke alle kan bli like myke. Uten å vite grunnen til at du ønsker å bli mykere er det ikke sikkert at du trenger å bli mykere i ryggen din. 

Det er viktig å være varm og god  muskulaturen når du tøyer, og at du ikke tar i for mye. Dette er for å unngå skader. Du skal kjenne at det strekker, men det skal ikke være vondt. Det kan være lurt å få tips fra en som har kunnskap om denne typen trening, for eksempel en fysioterapeut eller en danser/ turner.  

Lykke til! 

 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fysioterapi

Hos fysioterapeuten (colourbox.com)

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse