Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 14 år, veier 53,5 kg og er 165 cm høy. Er det under gjennomsnittet i vekt? Hva er bh-størrelsen for 14 åringer?

Jente 14 år
 

Spørsmål
hei :-) jeg sendte inn et spørsmål for litt siden, og da fikk jeg dessverre ikke svar på disse spørsmålene som jeg egentlig stilte. kanksje du ikke så de ? men hvertfall, her er de: Jeg er ca 165 høy og veier 53,5 eller noe. Alle sier jeg må legge på meg og slik. jeg prøver, men det er IKKE LETT! er dette under gjennomsnittet i vekt? Hva er gjennomsnittet i bh-størrelse for 14 åringer? Hva er gjennomsnittlig vekt på 165 cm høye jenter på 14 år ca?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!
 
Det var dumt at vi ikke fikk gitt deg svar på det du egentlig spurte om sist, så det er veldig bra at du sender inn et nytt spørsmål til oss.
 
Når jeg legger inn din alder, din vekt og høyde på et skjema vi bruker ser jeg at vekten ligger helt perfekt i normalområdet, helt på gjennomsnittet. I følge skjemaet er du ikke undervektig, men det handler også om hvordan du føler deg. Hvis mange sier til deg at du må legge på deg, så får man kanskje den følelsen selv at man bør gjøre det. Du kan sikkert gjøre det hvis du tror det vil gjøre deg mer fornøyd med deg selv, men utifra skjemaet trenger du ikke stresse med det. Du har en flott kropp nå!
 
Vekten for ei jente som er 14 år og er 165 cm høy kan variere fra ca.48 kg til ca.63 kg. Da ligger vekten innenfor normalområdet. Hva som er passe vekt for den enkelte, er litt vanskelig å si eksakt. Det er mye som spiller inn, slik som hvor kraftig benbygning man har og hvor veltrent man er og hvor mye muskler man har. I tillegg har vi med oss en arvelig faktor for hvordan vi blir og hvordan muskler og fettfordelingen på kroppen i noen grad blir. Noen jenter kan for eksempel være veldig smale over skuldrene og ha brede hofter og stor rumpe, og noen gutter kan være veldig brede over skuldrene mens andre har kraftigere ben for eksempel.

Det er vanskelig å si hva som er gjennomsnittlig bh-størrelse for en 14 åring. Det handler om hvor langt man er kommet i puberteten, størrelsen på brystene osv. Du må nesten prøve deg frem og finne ut hvilken størrelse som passer for deg, for det er forskjellig fra jente til jente.
 
 
Lykke til videre og ha en fin sommer.
 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Veier seg på badevekt (colourbox.com)

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

Les mer

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn


Quiz: Hva vet du om doping?

Hva er dopinglista?