Hopp til hovedinnholdet

Humøret mitt går opp å ned, men jeg må si at jeg sikkert er mer deprimert en glad om man veier det opp.

 

Spørsmål
Hei,
Jeg er en jente på 17 år og lurer på om jeg lider av depresjon og muligens trenger hjelp. Humøret mitt går opp og ned, det kommer ann på dagene. Jeg kan være super happy og le med vennene mine, mens andre ganger vil jeg bare sitte hjemme og skåne meg for verdenen. Jeg er glad i familien min og jeg vet de er glade i meg, men andre ganger tror jeg motsatt. De i familien min kan tulle erte meg for ting..det er jo bare erting, men jeg tar det på alvor.. Jeg sliter også med selvbilde og blir deprimert hver gang jeg ser bilde av meg eller ser i speilet.
Som jeg sa går humøret mitt opp å ned, men jeg må si at jeg sikkert er mer deprimert en glad om man veier det opp.
Jeg har snakket med venner over nett, for jeg stoler mer på de, men det hjelper jo meg ikke alltid. Jeg har tenkt på selvmord, men tror aldri at jeg kan gjøre det. Ikke pga meg, men de menneskene jeg er glad i som blir igjen.
Jeg liker ikke å snakke med voksne, alt jeg vil er å bli hørt og kanskje få råd, ikke at alle i familien eller lærerne mine skal få vite alt.
Er det mulig å få slik hjelp?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Når du er 17 år kan du få hjelp uten at skole og foreldre i utgangspunktet blir involvert. Det er du selv som i veldig stor grad kan bestemme om andre skal trekkes inn. De fleste helsestasjoner for ungdom har et tilbud om samtaler ved psykiske problemstillinger. Fastlegen din kan du også ta dette opp med. Hvis du ikke er helt der at du orker å prate med noen i nærmiljøet ennå, kan du kanskje ta kontakt med mental helses hjelpetelefon: 81030030, eller bruke deres nett-tjeneste; www.sidetmedord.no.
Det er mye du kan gjøre selv for å få til en endring i hvordan du ser på ting og tar tak i de triste tankene, og ofte er det bare litt veiledning underveis for å gjøre denne jobben som trengs for å få det litt bedre og føle at du tar kontrollen over situasjonen.

Lykke til

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om å tilfredsstille?

Hva skal du gjøre med hånden når orgasmen nærmer seg?