Hopp til hovedinnholdet

Drømmer om å ha sex med jenter, men forelsket i en gutt. Er hun bifil?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har to spørsmål: 1. Hva er seksuell tiltrekning? Er det å ha drømmer om sex med en enkelt person? 2. Jeg har hatt drømmer om sex med jenter, og viss det er sexuell tiltrekning, er jeg da bifil? Jeg er sammen med en gutt og er kjempeforelsket i han, men jeg trenger svar! Til slutt vil jeg legge inn en kommentar her nederst: denne nettsiden er UTROLIG bra! Svarene man får er bra besvart ( jeg har sendt inn spørsmål før) (e0a6f) og dere er flinke til å legge ut ting som ikke er spørsmål. Dere burde gi dere selv en applaus!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år

Tusen takk for ros og hyggelige ord. Så fint du opplever svarene som nyttige!

Når det gjelder definisjonen på seksuell tiltrekning, handler dette om hvem vi blir seksuelt opphisset av og kåte på. Hvem og hvilket kjønn vi får disse følelsene for, varierer fra menneske til menneske. Man trenger ikke å være forelsket i en person selv om man blir seksuelt tiltrukket av vedkommende. Vi skiller derfor ofte mellom begrepene seksuell identitet og seksuell tiltrekning.

Den seksuelle identiteten vår, omhandler både hvem vi forelsker oss i, tiltrekkes seksuelt, fantaserer om, samt opplever romantisk kjærlighet for.

Hvis du som jente kun forelsker deg i, samt opplever romantisk kjærlighet for gutter, kan du bruke definisjonen heterofil. Hvis du likevel drømmer/ fantaserer om å ha sex med både jenter og gutter, og blir seksuelt tiltrukket av begge kjønn, kan det være du også kan finne deg til rette i betegnelsen biseksuell

Det er flere som kan ha glede av å fantasere om/ dele seksualiteten sin med et annet kjønn, selv om de definerer seg som heterofile. 

Vet ikke om dette ga mening for deg? Bare spør igjen om det ble uklart!

Legger også ved noen du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til! 

 

Hilsen Ingun

Helsesøster og sexologisk rådgiver
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv