Hopp til hovedinnholdet

Er man automatisk homo når man har lyst til å suge en gutt?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, gutt på 14 år her. Jeg er en helt vanlig gutt som går på ungdomsskolen. Jeg har ingen problemer med skolen, og har heller ingen problemer med å finne venner. Jeg har bare et lite problem, noe som plager meg litt. Jeg vet nemlig ikke om jeg er homofil. For jeg bare elsker penis og har så lyst til å suge en gutt, men jeg kunne selvom ALDRI (midlertidig) blitt kjæreste med en gutt. Det forvirrer meg veldig! Jeg liker jenter, og jeg kunne fint hatt sex med én. Det er kun det med sugingen som gjør meg så kåt, fór jeg kunne aldri Hatt analsex eller noe sånt. Men som sagt vil jeg suge menn, og tenker hele tiden på hvem på skolen jeg ville sugd (vet det høres helt rart ut). Er det sånn at man er homofil visst man bare vil suge penis? Eller er jeg kanskje bifil?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 14 år

Du er ikke alene om å lure på akkurat dette spørsmålet. Flere som deg har lyst på og fantasier om å ha sex med noen av samme kjønn. Dette er helt fint, men trenger ikke nødvendigvis å henge sammen med din seksuelle identitet. Det kan også bare være en del av ditt seksuelle tenningsmønster, noe som ikke er rart i det hele tatt.

Den seksuelle identiteten vår omhandler nemlig flere ting enn hvem vi blir kåte på og har lyst til å ha sex med. Den handler også om hvem du forelsker deg i, samt får romantiske følelser av kjærlighet for. Hvis du hovedsaklig opplever disse følelsene for jenter, kan det være definisjonen heterofil passer best på deg. Likevel kan du samtidig bli kåt på, samt ha fantaser om å suge gutter.

Noen kan derfor definere seg som heterofile selv om de også nyter å ha sex med/ eller har fantasier om å ha sex med noen av samme kjønn. Dette kalles msm, eller menn som har sex med menn.

Vet ikke hvilke erfaringer du har i ryggsekken i forhold til det å være homofil? Du skriver at du aldri kunne ha blitt sammen med en gutt. Handler dette om at du ikke kunne tenkt deg å være homofil fordi du faktisk ikke forelsker deg i gutter? Eller er det slik at du tror at du da må like analsex? Det er nemlig ikke slik at man må pratisere analsex for å være homofil. 

Det er ikke så lett for meg å si hva som er din identitet, dette fordi den handler om deg og dine følelser. Jeg vil derfor anbefale deg å utforske litt mer rundt det som du kjenner på. Vær ærlig med deg selv, følelser er ikke farlige!

For noen kan brikkene falle på plass ved å utforske seksualiteten med en annen gutt, for andre kan det være helt greit å bare la det være en deilig fantasi i hodet. 

Vil anbefale deg å dele dette med noen som har erfaring på feltet dersom du bruker mye tid på å tenke på dette. En helsesøster kan være en fin person å snakke med.

Du kan også kontakte Ungdomstelefonen eller YouChat for flere innspill. Se flere artikler.

Vi mennesker kan ikke styre hvem vi tilfeldigvis forelsker oss i eller blir kåte på. Dette er bare noe som skjer i oss, og som handler om kjemi! Likevel er du jo den samme personen uavhengig om du tiltrekkes jenter eller gutter.

Håper noe av dette ga mening. Heier på deg og ønsker deg masse lykke til!

 

 

Hilsen Ingun

Helsesøster og sexologisk rådgiver
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv