Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha sex med en jente som er snart 13 år?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Kan jeg ha sex med en jente som er 12 snart 13 år ? Vi føler at begge er klar. Vi vet at lovalderen er 16 år men Ingen får jo vite om det og vi er begge bifile/ lesbiske jeg er i såfall lesbisk og det står jeg for. Hun vet ikke helt om hun er bifil/lesbiske eller hetro! så er jeg forelska i henne og glad i henne Så vi føler at det er på tide å komme helt nær hverandre. Vi klare ikke å vente. Hun er snart 13 år men jeg er tidligere utviklet en henne, jeg har b.l.a kjønnshår, store pupper og voksene kjønslepper jeg ser ut som en 14 åring mens hun har små spise pupper og ser ut som en 10 åring ennå. Går det greit?

Besvart 01.04.2019 19:50
 

Svar
Hei jente 13!

Vi er to svarere, jurist og sexolog.

Fra juristen:

Ifølge straffeloven § 299 er det ulovlig å ha sex med personer under 14 år. Dette regnes som voldtekt, uansett om personen under 14 år samtykker til den seksuelle omgangen eller ikke. Etter denne bestemmelsen er det derfor ulovlig for dere begge å ha sex med hverandre. 

Fordi den kriminelle lavalderen er 15 år, kan man ikke straffes for å gjøre noe ulovlig hvis man er yngre enn 15 år. Dere kan derfor ikke bli straffet. 

Fra sexologen:

Selv om dere ikke kan bli straffet for å ha sex med hverandre, er det likevel ok å vente litt før dere har sex sammen.

Du forteller at hun ikke vet hva hun er og at hun ser mye yngre ut enn det du gjøre. I puberteten kan det variere veldig hvor utviklet og moden en er. Det virker også som om du er mye mere trygg på deg selv enn det den andre jenta er. Kanskje hun kan trenge mere tid på å finne ut av hvem hun er og liker før hun har sex med noen. Snakk gjerne med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i kommunen din for å kjenne deg tryggere på om det er rett eller ikke.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen juristen og sexologisk rådgiver Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv