Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst til å begynne med dans, men vet ikke hva slags.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som er 14 år og blir 15 i år. Jeg har veldig lyst til å starte på dans, og jeg danset en del hjemme men er det litt sent å starte nå? Også lurer jeg på hva slags dans jeg vil starte på fordi jeg vil enten danse moderne dans, jazz dans eller lyrisk dans. Jeg har sånn middels kondis og tøyer så jeg begynner å bli ganske fleksibel, men jeg vet ikke helt hva slags egenskaper man bør ha til de forskjellige dansene? Takk for svar:-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så gøy at du vil begynne å danse! Det er absolutt ikke for sent å begynne, og når du allerede er myk og fleksibel har du jo et veldig bra godt utgangspunkt. De ulike dansetypene stiller jo litt forskjellig krav til kroppen din, men det synes jeg ikke skal avgjøre hva du velger. Når du begynner med en type dans vil kroppen din tilpasse seg det og du vil bli bedre når du øver på det som trengs. Så mitt tips er å prøve litt forskjellige typer dans som du tror du kan være interessert i, og så ser du etter en stund hva som passer best. Miljøet på dansestedene har jo faktisk også en del å si, og det kan være lurt å tenke på at det skal være et sted du trives.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til med dansingen!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Min fritid: Dans

Danser (colourbox.com)

Bare 15 år gammel reiste Nishino alene fra hjemmet sitt Osaka til Sveits, uten å kunne annet enn japansk. Det eneste hun var sikker på var at hun ville danse.

Av Christina, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett