Hopp til hovedinnholdet

 jeg trenger hjelp fordi jeg har lyst å gå på idrett eller no jeg kan gjøre på fritiden min. Hver dag når jeg kommer hjem fra skolen er alt jeg gjør å ligge på sofaen og se på Netflix eller noe sånt. Jeg har veldig lyst og drive med sport eller bare være i fysisk aktivitet med andre, men jeg tørr ikke å starte fordi jeg syns det er skummelt med nye ting

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg trenger hjelp fordi jeg har lyst å gå på idrett eller no jeg kan gjøre på fritiden min. Hver dag når jeg kommer hjem fra skolen er alt jeg gjør å ligge på sofaen og se på Netflix eller noe sånt. Jeg har veldig lyst og drive med sport eller bare være i fysisk aktivitet med andre, men jeg tørr ikke å starte fordi jeg syns det er skummelt med nye ting. Dette har pågått i et år nå og jeg er redd for at det snart er litt for sent å starte på noe nytt. Jeg tror det her blitt sånn fordi da jeg startet i 8. klasse i fjor kjente jeg bare de gamle vennene mine fra 6. klasse og de hadde også fått seg nye venner. (Jeg reiste bort og bodde i et annet land i 7. klasse). Alt var bedre i 7. klasse! Jeg bodde på Gran Canaria og hadde mange norske venner fra skolen og vi fant på ting hver dag! Men nå føler jeg at alle andre kjenner mange folk fra andre skoler i nærheten, men jeg har bare vennene mine fra skolen. Jeg føler meg som en outsider men er for sjenert til å gjøre noe med det. hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no om dette! Og det er fint å høre at du ønsker å drive med en form for idrett. Og her er det mye å velge mellom alt etter hvilke tilbud som finnes der du bor. Håndball er fint om du ønsker lagidrett. Nå er det straks skisesong og da kan det være fint å starte opp i et idrettslag for å bli kjent og for å høre om tilbud som finnes.

Du kan også trene i treningsstudio og se om du kan bli kjent med andre der, men det er ikke den enklest måten å komme i kontakt på da her er det mange som trener til ulike tider og for seg selv. Det er heller ikke så mange jenter på din alder som trener i treningsstudio da det jo koster en del penger.


Selv om du er sjenert, kan du ikke høre med noen av jentene i klassen om det er noen av dem som også har lyst til å være med å gjøre noe på fritiden? Det kan være flere som tenker som deg og at de ikke har så lyst å starte opp alene. Det er aldri for sent å starte opp med en eller annen form for idrett. I mellomtiden mens du venter på å finne ut hva du skal satse på, kan du trene på egen hånd gjennom å gå raske turer, jogge, sykle, svømme ,-kort sagt det du selv liker å gjøre for å komme i form. Spør en klassevenninne om dere skal ta en joggetur ( f. eks ) sammen? Å være tilsluttet et idrettslag kan være lurt, for da kan du også lettere få støtte og bli kjent med tilbudene som finnes der du bor.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett