Hopp til hovedinnholdet

Hvilken idrett skal jeg velge?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går i 8. klasse og har gått på håndball fra 3. klasse til 7. klasse. Jeg slutta fordi det var veldig dårlig inkludering. Nå har jeg begynt på fotball og har gått der en stund. Jeg ville starte på et nytt lag og prøve og «passe inn» der, men det er vanskelig! Fra jeg slutta på håndball og fram til nå (ca 1 år siden) har jeg hatt en veldig tøff tid med depresjon og småangst... en venninne i klassen går på håndball-laget jeg gikk på og hun har kommet kjempegodt inn. Så har jeg begynt og tenke. Om jeg kanskje vil begynne der igjen fordi jeg føler at jeg har litt mer «erfaring» med å bli kjent med håndball-laget mitt ordentlig enn før. Men jeg liker veldig godt å spille fotball. (Liksom sporten generelt) hva skal jeg gjøre?? Jeg er så usikker og litt/ganske redd for at de på fotballen skal bli sure over hva jeg velger (de er veldig sånn «fotball er best, håndball suger») hjelp meg!!:(( håper dere skjønte hva jeg mente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å skulle ta slike valg, for det er mange ting som spiller inn og påvirker den avgjørelsen du skal ta. Samtidig må du forsøke å forenkle det litt, og ikke tenke for komplisert. Det viktigste av alt er at du trives med det du skal holde på med. Du må like miljøet du trener i, og samtidig må du like den aktiviteten du holder på med. Hva andre måtte mene om avgjørelsen din kan ikke veie spesielt tungt. Det er du som er sjefen når det gjelder hva du har lyst til å holde på med, og den avgjørelsen du tar skal respekteres av andre uansett. 


Det kan også være greit å huske på at det finnes mange andre idretter og aktiviteter utenom fotball og håndball. Dette handler altså om dine interesser, og hvis du finner andre ting du liker å holde på med, så skal du heller ikke være redd for å prøve ut det. 

 

 

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Satse på en idrett

Knyter fotballskoa (colourbox.com)

Hvis man skal satse på en idrett så må man være villig til å prioritere den, og det er viktig å være forberedt på at man ikke kan være med på alt som skjer ellers. Man må ha motivasjon og vilje til å legge inn den ekstra treningsinnsatsen.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett